Thuiswerken wordt door veel organisaties geaccepteerd en doorgevoerd. Noodgedwongen door de Corona heeft dit een enorme boost gekregen. Thuiswerken zal echter maatschappelijk gezien ook een aantal problemen opleveren. Denkt u bijvoorbeeld aan de leegstand van kantoren of wijziging in functie van vastgoed! De leegstand was al een probleem, dus het maatschappelijke probleem wordt groter.
Wat gaan we met hiermee doen of kunnen we het vastgoed een nieuwe inrichting geven voor de gewenste functie? Hoe lossen we dit probleem economisch op? Hier aan ligt o.a. de geldstroom van verkoop, koop en revitalisatie aan ten grondslag. Maar ook vanuit de eigen organisatie gedacht, zoals faciliteiten, werkwijze(n), dienstverlening en eventueel producten van uw organisatie die wijzigen door de huidige situatie en die van invloed zijn op een gewenste aanpassing van het vastgoed.
“REVITALISATIE HANDELBAAR VASTGOED.
DE BASIS VOOR GEBRUIK, VERKOOP EN KOOP.”
Een oplossing voor deze wijziging is het aanzicht en de inrichting van het gebouw aan te passen. Een sprekend voorbeeld is woningen maken van kloosters, kantoorgebouwen, werkplaatsen en dergelijke. De gedachte erachter is dat ouderen die na verkoop van hun eigen (eengezinswoning of groot huis) een gewenste en geschikte woning kunnen terugkopen. De drijvende kracht is de architectuur, functionele inrichting, ontwerp en (financiële) aantrekkelijkheid, waarbij het vooruitzicht aantrekkelijk geworden is voor de investering die gedaan is en wordt. De investering gaat niet verloren en de geldstroom blijft binnen de maatschappelijke economie rondgaan.
Zit u met de inzet van uw vastgoed in uw maag en u wilt eens van gedachten wisselen over revitalisatie, transformatie of behoud van uw vastgoed, neemt u dan vrijblijvend contact op met Captae. Captae zal een inkijk geven in de keuken van mogelijkheden, waardoor u perspectief krijgt voor uw vastgoed.
Auteur: Erol Aksoy